Kan miljøproduktdata gjøre både din virksomhet og planeten mer bærekraftig?

Xeris er sterkt forpliktet til å skape dataløsninger for en grønnere fremtid. Det er derfor i X-Trade av Xeris, miljødata fra digitaliserte internasjonale sertifikater hentet direkte fra sertifiseringsorganer blir automatisk paret til de riktige produktene. Denne uavhengige, oppdaterte verifiseringen øker tilliten til merkevaren og produktene dine. 

X-Trade by Xeris kobler automatisk produkter med miljødata fra pålitelige, offisielle kilder.

Uansett om du er en produsent eller en forhandler, krever forbrukerbasen nå stadig mer miljøvennlige produkter og ikke bare "greenwash". I dag ønsker kunnskapsrike forbrukere tilgang til spesifikke miljødata , ikke bare bilder av grønne enger og blå himmel!

Etter hvert som forbrukerne investerer mer tid på forskning og evaluering av produkter, blir miljøinformasjon et viktig element i kundens reise. 

87% av forbrukerne ville kjøpe et produkt med en miljømessig fordel (Forbes)

Som bedrift investerer du sannsynligvis allerede mye tid, penger og ressurser for å gjøre produktene dine bærekraftige. Videre trenger du også offisielle sertifikater som Environmental Product Declarations (EPD) eller  Ecolabel-stempelet for å bevise sin høye miljøstandard.  

Når du allerede følger miljøvennlige anbefalte fremgangsmåter for å redusere miljøpåvirkningen, bør du også planlegge å gjøre miljødataene dine tilgjengelige. Det   vil føre til større åpenhet, merkevarelojalitet, høyere salg, og selvfølgelig færre avkastninger og overlegne kundeopplevelser. 

Xeris er sterkt forpliktet til å skape dataløsninger for en grønnere fremtid.

Det er derfor i X-Trade av Xeris, miljødata fra digitaliserte internasjonale sertifikater hentet direkte fra sertifiseringsorganer blir automatisk paret til de riktige produktene. Denne uavhengige, oppdaterte verifiseringen øker tilliten til merkevaren og produktene dine. 

Vi kan hente øko-data direkte fra kilden gjennom intelligent automatisering og strategiske partnerskap, slik at du kan få et så omfattende bilde av miljøavtrykk som mulig.

Alle produktdata kan søkes gjennom justerbare filtre og verdier, noe som gir brukerne mulighet til å evaluere miljøparametere,for eksempel Global Warming Potential (GWP) - kgCO2e, vannforbruk - m3 og avfallsproduksjon - kg, uavhengig.*

Denne løsningen er bare en liten del av vårt øko-verktøyprosjekt, så følg med for spennende fremtidige utviklinger! 

Som du kanskje allerede vet, er vi også sterkt engasjert i flere av FNs mål for bærekraftig utvikling . Vi jobber med å bruke potensialet til produktdata for å skape en bedre fremtid gjennom: 

  • innovasjon og infrastruktur (bærekraftmål 9) 
  • påvirke bærekraftige byer og lokalsamfunn (bærekraftmål 11)
  • ansvarlig forbruk og produksjon (bærekraftmål 12)
  • iverksette tiltak om klimaendringer (bærekraftmål 13) 
  • samarbeid for å nå målene (bærekraftmål 17).

Så, hva tror du? Er miljøproduktdata så verdifulle? Eller tror du at produktdata bare er "fakta" om et produkt og ikke noe mer?

Vi vil gjerne høre tankene dine! 

*Alt per ferdig produktenhet

Publisert:

4. november 2021